Ogen staren niets ziend vooruit
Een leegte is ontstaan
Tranen tonen ons grote verdriet
Hoe moeten we nu verder gaan

In stilte horen wij de woorden
Die jij zo vaak tegen ons sprak
Herinneringen krijgen waarde
Zij blijven voelbaar in ons hart

Uitvaartdienst

Wanneer iemand die je dierbaar is komt te overlijden, staat je wereld stil. Je hebt intens verdriet en pijn. En toch moet er de eerste dagen na het overlijden zoveel geregeld worden. De uitvaartondernemer wil weten waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden, hoe de rouwkaart eruit komt te zien en welke bloemen je graag wilt. En dan de dienst - hoe gaat die eruit zien?

Voor de invulling van de dienst kun je een beroep doen op mij. Ik zie het als mijn taak om woorden en vormen te vinden bij jouw wensen, bij jullie wensen. Ik kom bij jullie thuis en in alle rust bespreken we hoe jullie graag afscheid willen nemen.
Zo'n gesprek duurt enkele uren. We ronden het pas af als we zeker weten dat het een persoonlijke, waardige en liefdevolle afscheidsdienst zal worden waarbij we recht doen aan jullie dierbare overledene en aan jullie zelf.
De dagen daarna, tot aan de uitvaart, houden we contact. Dat kan persoonlijk zijn, maar ook telefonisch of per mail.

Als jullie gedachteniskaartjes gaan uitdelen tijdens of na de dienst, kan ik de tekst daarvoor ook schrijven.


Praktische vragen

Hoe ziet een persoonlijke uitvaartdienst eruit?
Eigenlijk kan ik op deze vraag geen antwoord geven. Iedere dienst ziet er namelijk anders uit. Dat is nu net het persoonlijke eraan.
Misschien wordt er alleen gesproken, misschien wordt het een dienst met veel muziek, misschien voeren we rituelen uit. De dienst kan heel eenvoudig zijn, maar ook heel groots. Wat jullie willen, wat bij jullie past.

Als je kind overlijdt?
Dan maken we, als jullie dat willen, een kinderdienst. Wat we precies gaan doen hangt helemaal af van jullie, maar misschien had jullie zoon of dochter een lievelingskleur, misschien had hij of zij een hobby, misschien gaan we dansen of zingen. Misschien wil een broertje of zusje op een speciale manier afscheid nemen. Misschien komen de klasgenootjes.
Als het nodig is, als jullie het nodig vinden, overleg ik met mensen van een sport- of hobbyclub of met de leerkracht op school.

Eigen dienst voorbespreken?
Er zijn mensen die hun naderende afscheid zelf willen voorbespreken. Natuurlijk kan dat. We gaan dan in gesprek en naar aanleiding van dat gesprek doe ik een voorstel voor een dienst. Als een gesprek van drie uur te lang en te vermoeiend is, kom ik een paar keer, voor kortere gesprekken. We bouwen de dienst dan stap voor stap op.


Indicatie vergoeding

De vergoeding die ik vraag is afhankelijk van jullie woonplaats, van de locatie
waar de uitvaartdienst plaats zal vinden, van de lengte van de dienst en van het wel of niet verzorgen van de tekst voor een gedachteniskaartje.
Om een indicatie te geven: rond de 400 euro.